Τα τελευταία χρόνια, η αναζήτηση διαφορετικών τρόπων διατροφής σε συνδυασμό με την υγεία του ανθρώπου αλλά και με την προστασία του περιβάλλοντος, έχει αυξηθεί κατακόρυφα. H διατροφή vegan, η ketoδιατροφή, η plan based διατροφή, η αποφυγή ζάχαρης κλπ, αποτελούν συχνά ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες για τους επιχειρηματίες της εστίασης
Πέρα από αυτούς που επιλέγουν τη λύση να σερβίρουν μόνο μια διατροφή, πχ τα vegan εστιατόρια, όλοι οι υπόλοιποι προσπαθούν να προσαρμόσουν το μενού τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να περιέχει επιλογές από όσο το δυνατόν περισσότερες διατροφές
Αυτό σημαίνει ότι ο επιχειρηματίας του τουρισμού και της εστίασης θα πρέπει να ενημερώνεται συνεχώς για όλες τις νέες τάσεις της εστίασης και να είναι ευέλικτος ώστε να μπορεί να προσαρμόσει την επιχείρηση του στις νέες αυτές τάσεις, και παράλληλα να σερβίρει φαγητό που να μπορεί να ικανοποιήσει επαρκώς ανθρώπους με διαφορετικές προτιμήσεις.
Σχεδιάστε σήμερα τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσελκύσετε τους sustainable travellers! Ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων: respondondemand@gmail.com
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism