Μια από τις πιο βασικές βιώσιμες πρακτικές είναι να βοηθάμε ώστε οι επισκέπτες της περιοχής μας να καταναλώνουν αλλά και να αγοράζουν όσο το δυνατόν περισσότερα τοπικά προιόντα
Μιλώντας για τοπικά προιόντα εννοούμε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, που δεν περιορίζεται μόνο σε τρόφιμα και ποτά αλλά και σε οτιδήποτε κατασκευάζεται σε μια περιοχή όπως πχ έργα τέχνης, ρούχα, καλλυντικά, αναμνηστικά κλπ
Κάθε επιχειρηματιας που λόγω της εργασίας του έρχεται σε επαφή με τουρίστες (ξενοδόχος, εστιάτορας, ξεναγός) θα πρέπει να εφευρίσκει τρόπους ώστε να συνδράμει τη χρησιμοποίηση τοπικών προϊόντων από αυτούς, άρα να συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων τους
Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο ενισχύεται οικονομικά η τοπική κοινωνία, αλλά παράλληλα βοηθάμε τους επισκέπτες να προσεγγίσουν καλύτερα την τοπική κουλτούρα μιας περιοχής και να έρθουν πιο κοντά στους ντόπιους.
Σχεδιάστε σήμερα τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσελκύσετε τους sustainable travellers! Ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων: respondondemand@gmail.com
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism