Αναζήτηση
  • Top Tourism

Το Τσίπουρο των Μοναστηριών…

Ένα πολύ δημοφιλές ελληνικό ποτό είναι το τσίπουρο. Αυθεντικό, γευστικό, με αρώματα ελληνικά, μας συντροφεύει αιώνες τώρα! Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ιστορία του τσίπουρου ξεκίνησε επτακόσια χρόνια πριν στα μοναστήρια του Αγίου Όρους.

Για πολλά χρόνια η παραγωγή του ήταν «σπιτική» υπόθεση, δηλαδή η κάθε οικογένεια παρήγαγε το δικό της τσίπουρο για κατανάλωση από τα μέλη της

Το τσίπουρο προέρχεται από την απόσταξη των στέμφυλων.. Τα στέμφυλα είναι ότι μένει μετά το πάτημα των σταφυλικών και την εξαγωγή του μούστου, κατά την διαδικασία που παράγεται ο οίνος.

Υπάρχει το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο και το τσίπουρο με γλυκάνισο και κάθε κατηγορία έχει τους φανατικούς καταναλωτές της

Το τσίπουρο σερβίρεται σε μικρά διάφανή ποτήρια, συνήθως με πάγο, αλλά δε λείπουν κι αυτοί που το αγαπούν περισσότερο σκέτο

Όσο για τους μεζέδες που μπορούν να το συνοδέψουν, παρόλο που πολλοί υποστηρίζουν ότι ταιριάζει καλύτερα με ντομάτα, ελιά και φέτα, η με ορισμένα είδη κρέατος, στην πραγματικότητα πολλοί το προτιμούν και με θαλασσινά. Ο καθένας με τις προτιμήσεις του λοιπόν!

Το τσίπουρο αποτελεί ένα αυθεντικό παραδοσιακό ελληνικό προϊόν, με τη δική του ιστορία! Μπορεί πραγματικά να χαρίσει και στους Έλληνες αλλά και στους ξένους επισκέπτες ιδιαίτερες γαστροτουριστικές εμπειρίες!

Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria hold a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.

© 2015 by Taksidi 2 Greece Group

  • Wix Facebook page
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Follow Us