top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαTop Tourism

Food Tourism Aspects - Οκτώβριος 2021


Αυτό το μήνα:

Ήταν το περασμένο καλοκαίρι μια επιτυχημένη επιχειρηματική περίοδος για εσάς; Αναφέρετε τυχόν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που παρατηρήσατε κατά τη διάρκεια αυτής της τουριστικής περιόδου.

Απαντήσεις:


Η βιομηχανία τροφίμων κορυφώνει τις δραστηριότητές της, ενώ εμείς ανακάμπτουμε σιγά-σιγά από την εποχή του Covid. Στο Ισραήλ ξεκινήσαμε νωρίς τον εθνικό εμβολιασμό και βρισκόμαστε ήδη στην τρίτη δόση. Τα σύνορα είναι κλειστά για τον τουρισμό, ωστόσο πάνω από 30.000 άνθρωποι πετούν καθημερινά –οι Ισραηλινοί για διακοπές και οι πρώην ομογενείς για να επισκεφθούν την πατρίδα τους. Ταυτόχρονα, ο εγχώριος τουρισμός ανθεί καθώς οι περιηγήσεις γευσιγνωσίας και οι περιηγήσεις στην αγορά βρίσκονται στο υψηλότατο επίπεδο. Οι γαστρονομικές εκδρομές που πραγματοποιούνται κυρίως στα εβραϊκά είναι διαθέσιμες στις περισσότερες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και είναι πολύ δημοφιλείς.

Answer provided by: Udi Goldschmidt, Jerusalem Culinary Institute


Ήταν σίγουρα διαφορετικό. Αυξήθηκε λίγο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αλλά απέχει ακόμα πολύ από τα βέλτιστα ποσοστά κρατήσεων. Είχαμε πολλές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ορισμένες μάλιστα μόλις την προηγούμενη ημέρα από την άφιξη στο ξενοδοχείο. Άλλοι τουρίστες που πραγματοποιούσαν τις κρατήσεις τους πιο νωρίς, συχνά προέβαιναν σε ακυρώσεις. Υπήρχε πολλή ανασφάλεια αλλά παρατηρήσαμε επίσης τη δίψα για ταξίδια. Οι άνθρωποι ήθελαν να ταξιδέψουν αλλά προτιμούσαν να μείνουν κοντά στο σπίτι τους, έκλειναν σύντομα ταξίδια ή έμεναν περισσότερο καιρό σε ένα μέρος. Στο blog μας το φαγητό και τα θέματα που σχετίζονται με το φαγητό εξακολουθούν να έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση. Παρατηρήσαμε μεγάλο ενδιαφέρον για διεθνείς συνταγές και για θέματα σχετικά με μπάρμπεκιου και πικνίκ, κάτι που σημαίνει ότι οι άνθρωποι περνούσαν μεγάλο μέρος του χρόνου τους είτε στη φύση είτε/και κοντά στο σπίτι τους.

Answer provided by: Monika Fuchs, www.travelworldonline.de


Καθώς βρισκόμαστε στην Αλάσκα, βασιζόμαστε στη βιομηχανία κρουαζιέρας προκειμένου να μας μεταφέρει επισκέπτες και ταξιδιώτες. Υποδεχτήκαμε με χαρά το πρώτο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο που επέστρεψε στο Juneau στα τέλη Ιουλίου. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα έχουμε εξυπηρετήσει περισσότερους επισκέπτες από ότι τον πρώτο χρόνο δραστηριοτήτων μας. Αυτό το θεωρώ νίκη.

Answer provided by: Midgi Moore, CCTP, www.juneaufoodtours.com

Λυπάμαι που το λέω, αλλά όχι. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ιαπωνία είχαμε μια έντονη υπενθύμιση του τι θα μπορούσε να είχε γίνει αλλά δεν έγινε. Οι επιχειρήσεις τροφίμων συνεχίζουν να αγωνίζονται και ο εισερχόμενος τουρισμός εξακολουθεί να απαγορεύεται στην Ιαπωνία. Ελπίζουμε να υπάρξει κάποια πρόοδος πριν από το τέλος του έτους. Καταβάλλουμε το καλύτερο δυνατό για να βελτιωθούμε με διαφορετικούς τρόπους και δουλεύουμε ακόμη στη συμβουλευτική για τους προορισμούς, όμως είναι ένας αγώνας τον οποίο δεν είμαστε σίγουροι πως θα νικήσουμε.

Answer provided by: Lauren Shannon, www.arigatojapan.co.jp


Οι τουριστικές δραστηριότητές μας στην Ινδία δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει καθώς υπάρχουν περιορισμοί για τους διεθνείς επισκέπτες που εισέρχονται στην Ινδία. Ελπίζουμε ότι οι περιορισμοί αυτοί θα αρθούν σύντομα και θα μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε τις δραστηριότητές μας. Περιμένουμε υπομονετικά από τον Μάιο του 2020, όταν επιβλήθηκαν οι περιορισμοί εδώ. Χρησιμοποιήσαμε αυτό το διάστημα για να κάνουμε ενδοσκόπηση και να παρουσιάσουμε κάποια νέα προϊόντα προκειμένου οι διεθνείς επισκέπτες να πάρουν μια γεύση της ινδικής κουζίνας και των μπαχαρικών της.

Answer provided by: Wasim Shaikh, www.activeholidays.in


Η επιχείρησή μας βρίσκεται 400 χιλιόμετρα από το Κέιπ Τάουν. Τους τελευταίους 3 χειμερινούς μήνες, σε διάφορα στάδια του Lockdown (χωρίς αλκοόλ), υπήρξαν πολύ λίγα ταξίδια από το εξωτερικό, αλλά σίγουρα παρατηρήθηκε μια αύξηση στα εγχώρια ταξίδια. Ο τουρισμός φαίνεται να οδηγείται από οικογένειες ή ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα που ταξιδεύουν για ποδηλασία, για τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και για να βρεθούν στη φύση. Αυτό τον μήνα θα βρίσκεται στην πόλη μας ένα τοπικό κινηματογραφικό συνεργείο. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η εκστρατεία εμβολιασμού.

Answer provided by: Lisa Key, www.africanrelish.com

Αυτό το καλοκαίρι ο Ιούνιος και ο Αύγουστος ήταν εξαιρετικά πολυάσχολοι για εμάς, για τις εκδρομές που προσφέρουμε. Πιστεύω ότι αυτό έγινε για διάφορους λόγους: 1) υπήρχε ακόμη αβεβαιότητα για διεθνή ταξίδια, πολλοί άνθρωποι ταξίδευαν εντός της περιοχής (Νέα Αγγλία) ή εντός των Η.Π.Α.; 2) οι ξεναγήσεις μας πραγματοποιούνταν σε εξωτερικούς χώρους μέχρι να αρθούν τα μέτρα για τη χρήση μάσκας, παρέχοντας μια ασφαλή και διασκεδαστική δραστηριότητα για τους ανθρώπους; 3) στις αρχές του καλοκαιριού οι δραστηριότητες ήταν περιορισμένες (π.χ. λίγες ή και καθόλου παραστάσεις, κινηματογράφοι, θέατρα κ.λπ.); 4) πολλοί νέοι κάτοικοι έχουν φτάσει στην περιοχή μας, οι τοπικές γαστρονομικές ξεναγήσεις αποτελούν εξαιρετικό τρόπο για να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και όλα όσα συμβαίνουν στην κοινότητα; 5) ξεκινήσαμε, επίσης, να προσφέρουμε ξεναγήσεις τροφίμων με ποδήλατο κατά τη διάρκεια του Covid, και αυτό διεύρυνε το κοινό μας σε ποδηλάτες/φαγάδες και συνδυασμό αυτών (μερικοί άνθρωποι παίρνουν και τα δύο).

Answer provided by: Deborah Christakos, www.pioneervalleyfoodtours.com


Τα 48 μέλη του Ayrshire food network (Σκωτία) είχαν μια καλή ή πολύ καλύτερη πορεία τις τελευταίες 12 εβδομάδες, όσον αφορά τη ζήτηση και τη μετάβαση από το lockdown λόγω Covid. Ωστόσο, για κάποια από τα μέλη μας υποβόσκουν σημαντικά χρέη, ενώ ακόμη αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού που επηρεάζουν το ωράριο λειτουργίας τους κλπ., καθώς και διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Answer provided by: Howard Wilkinson, www.ayrshirefoodnetwork.co.uk


Ήταν μια επιτυχημένη περίοδος για την επιχείρησή μου με την έννοια ότι, εκτός από το ότι είμαι ένα παραδοσιακό ταξιδιωτικό γραφείο, βοηθάω τους ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων να συνδεθούν με τους πελάτες τους μέσω μοναδικών υπηρεσιών σχεδιασμού ταξιδιωτικών εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις σχεδιάζονται για να αναδείξουν τη μοναδικότητα των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα δημιουργούν μια εμπειρία που παρέχει νέες προοπτικές για τα ταξίδια και τον γαστρονομικό τουρισμό -μια γαστρονομική τοπική συνάντηση με την παγκόσμια αφύπνιση των αισθήσεων. Κατάφερα να πραγματοποιήσω πολλαπλές διασυνδέσεις με επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών, τουριστικά γραφεία και επιχειρήσεις φιλοξενίας για να συζητήσουμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού εδώ στην περιοχή της Φιλαδέλφειας.

Answer provided by: Carol Berger, http://www.allplacestraveled.com/


Οι επιχειρήσεις τροφίμων στην Ιαπωνία έχουν επηρεαστεί πολύ, καθώς έχουν αναγκαστεί να μειώσουν το ωράριο λειτουργίας τους και να απαγορεύσουν την πώληση αλκοολούχων ποτών, το οποίο αποτελεί μεγάλο μέρος του κέρδους τους. Δεν διαθέτω στατιστικά στοιχεία για αυτόν τον τομέα, όμως πιστεύω πως οι επιχειρήσεις επιτυγχάνουν το 10-20% των εσόδων σε σχέση με την προ Covid-19 εποχή. Παρά τις τόσο δύσκολες συνθήκες, οι Ιάπωνες απολαμβάνουν την εποχιακή γαστρονομία στο σπίτι και έξω.

Answer provided by: Shin (Shinichi) Nakamura, ANA Research Institute Co., LtdH ηλεκτρονική έκδοση Food Tourism Aspects αποτελεί μια πρωτοβουλία της εταιρίας Top Τourism, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη World Food Travel Association.

Η Χρύσα Κρασσά και η Μαρία Αθανασοπούλου είναι ambassadors της World Food Travel Association σε Ελλάδα και Κύπρο. Διευθύνουν επίσης την eταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ Respond On Demand και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Top Tourism.

Παραγωγή έκδοσης: Top Tourism

Επιμέλεια έκδοσης: Ιφιγένεια Λέρη

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους για οποιοδήποτε θέμα σχετικα με το Γαστρονομικο Τουρισμό, στο email: respondondemand@gmail.com


Food Tourism Aspects

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Linkedin


15 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Commentaires


bottom of page