Πολλά εστιατόρια ή ξενοδοχεία, εξοπλίζουν την κουζίνα τους αγοράζοντας χρησιμοποιημένες συσκευές που τις προμηθεύονται φθηνότερα!
Αν και αρχικά αυτό φαίνεται να είναι ένα πολύ καλό σχέδιο για να εξοικονομήσει ο επιχειρηματίας κάποια χρήματα, στην πραγματικότητα οι περισσότερες χρησιμοποιημένες συσκευές απαιτούν συχνά επιδιορθώσεις κι έτσι το πραγματικό κόστος αγοράς επιβαρύνεται αρκετά.
Επίσης οι καινούριες συσκευές είναι πιο αποδοτικές ενεργειακά.
Καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τις παλιότερες, και σε περίπτωση βλάβης, μπορούν να επισκευαστούν πιο εύκολα και με χαμηλότερο κόστος, μια που μπορούν να βρεθούν αμέσως ανταλλακτικά, σε αντίθεσή με παλιότερες συσκευές που πολλά ανταλλακτικά τους είναι δύσκολο να βρεθούν γι’ αυτό και κοστίζουν αρκετά.
Να λοιπόν μια ακόμα βιώσιμη πρακτική που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη για την επιχείρηση σας!
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism
Φωτογραφία από 200 Degrees από το Pixabay