Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η βιωσιμότητα είναι να μειωθεί η απόσταση που πρέπει να διανύσει η τροφή από το αγρόκτημα ως το τραπέζι μας
Είναι απαραίτητο να ενισχύουμε μια σύντομη διαδικασία εφοδιασμού, ώστε τα προϊόντα να φτάνουν το συντομότερο δυνατόν από τον τόπο παραγωγής τους στον τελικό καταναλωτή.
Έτσι, όχι μόνο καταφέρνουμε να έχουμε λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα τα προϊόντα διατηρούν τη φρεσκάδα τους και είναι περισσότερο εύγεστα αλλά και ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό
Σχεδιάστε σήμερα τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσελκύσετε τους sustainable travellers! Ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων: respondondemand@gmail.com
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism
Φωτογραφία από Larisa Koshkina από το Pixabay