Γνωρίζετε ότι συνήθως οι άνθρωποι τρώνε μόνο το 40% από ένα ψάρι, αφού οι περισσότεροι αρνούνται να φάνε συγκεκριμένα μέρη του όπως το κεφάλι ή την ουρά? Το ίδιο πρόβλημα της τμηματικής κατανάλωσης δηλαδή, παρουσιάζεται κι όταν ο καταναλωτής τρώει θαλασσινά (όπως γαρίδες κλπ). Στην εποχή μας, που το food waste αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, πολλοί επώνυμοι σεφ προαχθούν να αξιοποιήσουν μαγειρικά όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα του ψαριού, ώστε να μην πετάγεται σχεδόν πάνω από το μισό ψάρι κάθε φορά που μαγειρεύουν για τον καταναλωτή
Η τάση αυτή ονομάζεται fin-to-tail eating κι αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στο εξωτερικό, αφού οι άνθρωποι πλέον κατανοούν ότι δεν είναι σωστό να πετάγεται το μισό σώμα κάθε ψαριού για να γευτούν αυτοί μόνο συγκεκριμένα μέρη του
Ενημερωθείτε για τη νέα αυτή τάση, εκπαιδεύστε τους σεφ και τους μάγειρες σας και στηρίξτε μ αυτό τον τρόπο έναν πιο βιώσιμο τρόπο κατανάλωσης φαγητού!
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism