Αν διατηρείτε επιχείρηση στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης, είναι κρίσιμο να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για τους τοπικούς παράγωγούς στην περιοχή σας
Σύμφωνα με έρευνες σε όλο τον κόσμο οι επισκέπτες είναι γενικά πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για αυθεντικά τοπικά προϊόντα. Το να μάθετε συνεπώς περισσότερα για τους τοπικούς παραγωγούς και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής σας, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα καλύτερα για να τα προσφέρετε στους πελάτες σας ώστε να έχουν μια ποιοτική γαστροτουριστική εμπειρία
Τρόφιμα που είναι μοναδικά σε κάποια περιοχή, μπορούν να διατεθούν στην αγορά σε εξαιρετικά καλή τιμή, τα ίδιο και τα πιάτα τα οποία απάγονται από αυτά
Μια βασική βιώσιμη πρακτική είναι η συστηματική επικοινωνία με τους τοπικούς παραγωγούς που βρίσκονται κοντά σε μια επιχείρηση τουρισμού ή εστίασης, ακριβώς για να διευκολύνεται η προσπάθεια προσφοράς των καλυτέρων γεύσεων στους πελάτες σας.
Σχεδιάστε σήμερα τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσελκύσετε τους sustainable travellers! Ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων: respondondemand@gmail.com
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism