Σύμφωνα με έρευνα της Plant Based Foods Association (PBFA) και του The Good Food Institute (GFI), οι λιανικές πωλήσεις των plant-based τροφίμων στις ΗΠΑ συνέχισαν να αυξάνονται σε διψήφιο ποσοστό όλο το 2020, με το ποσοστό αυτό να είναι άνω του 25% σε ολόκληρη τη χώρα
Η αγορά plant-based τροφίμων είχε σχεδόν διπλάσια αύξηση στη συνολική λιανική αγορά τροφίμων στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τις παραπάνω έρευνες, το 57% των νοικοκυριών στις ΗΠΑ αγοράζουν πλέον plant-based τρόφιμα.
Τέλος, η αξία του plant-based κρέατος έφτασε τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, με τις πωλήσεις να αυξάνονται 45%, από 962 εκατομμύρια δολάρια το 2019.
Οι παραπάνω καταναλωτές, οι οποίοι αποτελούν πλέον έναν πολύ μεγάλο αριθμό, επηρεάζουν αντίστοιχα και την κατανάλωση φαγητού όταν κάνουν διακοπές ή όταν τρώνε σε εστιατόριο.
Το plant-based food αποτελεί έναν ραγδαία εξελισσόμενο τομέα και οι επιχειρηματίες θα πρέπει άμεσα να προσαρμόσουν και να αξιοποιήσουν την τάση αυτή, για να αυξήσουν τους πελάτες τους, κυρίως από το εξωτερικό σε αυτή τη φάση.
Σχεδιάστε σήμερα τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσελκύσετε τους sustainable travellers! Ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων: respondondemand@gmail.com
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism
Φωτογραφία από Sean Hayes από το Pixabay