Top

Tourism

  • Home

  • Our Team

  • Projects

    • Food Tourism: A Piece Of Cake?
    • First Forum for Greek Food Tourism
    • Second Forum for Greek Food Tourism
    • Third Forum for Greek Food Tourism
    • Fourth Forum for Greek Food Tourism
    • Covid 19 & Tourism
  • Test The Taste

    • Test The Taste Thessaloniki 2018
    • Test the Taste Thessaloniki 2019
  • Food and Beverage Tourism - Greek Pages

  • Sustainable Tourism - Greek Pages

  • Contact

  • More

    Use tab to navigate through the menu items.
    Για να δείτε πώς λειτουργεί, μεταβείτε στη ζωντανή τοποθεσία σας.
    • Όλες οι αναρτήσεις
    • Κατηγορίες
    • Οι αναρτήσεις μου
    Top Tourism
    28 Φεβ 2021
    Έγινε επεξεργασία: 10 Μαρ 2021

    Slow Food

    σε Βιώσιμος Τουρισμός


    Το κίνημα και η φιλοσοφία του Slow Food γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές στους καταναλωτές τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο τα επόμενα

    Μιλώντας για slow food μιλάμε ουσιαστικά για μια φιλοσοφία που δίνει ιδιαίτερη σημασία:

    Στην προέλευση των πτωχών υλών

    Στην ποιότητα των πρώτων υλών

    Στην κατανάλωση προϊόντων την εποχή που πρέπει

    Στο μαγείρεμα

    Το slow food είναι αντίθετό στην με κάθε τρόπο προσπάθεια τυποποίησης των γεύσεων

    H φιλοσοφία του slow food θέλει να αποτελεί τον αντίποδα του λεγόμενου fast food και εμπεριέχει επίσης έναν τομέα που ασχολείται με την μελέτη των τοπικών κουζινών, με την αλληλεπίδραση πολιτισμού και γαστρονομίας αλλά και με τον υπεύθυνο τουρισμό, μέσω του οποίου δείχνουμε έμπρακτα ότι σεβόμαστε τον γαστρονομικο πολιτισμό των λαών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το κίνημα του Slow Food ιδρύθηκε από τον Ιταλό Carlo Petrini το 1986.


    Σχεδιάστε σήμερα τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσελκύσετε τους sustainable travellers! Ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων: respondondemand@gmail.com


    Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!

    Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.


    ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism

    Φωτογραφία από 151390 από το Pixabay

    0 Σχόλια
    0
    Σχόλια

    Κοινοποιήστε τις σκέψεις σαςΕγγραφείτε για να αφήσετε ένα σχόλιο.

    0 Σχόλια

    © 2015 by Taksidi 2 Greece Group

    • Wix Facebook page
    • Twitter Classic
    • Google Classic

    Follow Us

    Thanks for submitting!