Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του Ηνωμένου Βασιλείου, το 30% των τροφίμων σπαταλιέται παγκοσμίως σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, συμβάλλοντας στο 8% των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως. 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφής σπαταλούνται κάθε χρόνο, ενώ 135 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν οξεία πείνα.
Η σπάταλη τροφίμων δεν αποτελεί μόνο αντικοινωνική συμπεριφορά, άλλα επιπροσθέτως επιβαρύνει και το περιβάλλον. Με τα τρόφιμα που σπαταλούνται ετησίως σε όλη τη γη, θα μπορούσε να τραφεί ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οξεία πείνα
Είναι πραγματικά επιβεβλημένο για όλες τις επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη σπατάλη τροφίμων. Είναι επίσης επιβεβλημένο να κάνουμε το ίδιο και στην προσωπική μας ζωή
Αν θέλετε να εφαρμόσετε απλές μεθόδους μείωσης της σπατάλης τροφίμων, μιλήστε μαζί μας για να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε απλές βιώσιμες πρακτικές με ελάχιστο κόστος, στο respondondmenad@gmail.com
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism
Φωτογραφία από CoxinhaFotos από το Pixabay