Top

Tourism

  • Home

  • Our Team

  • Projects

    • Food Tourism: A Piece Of Cake?
    • First Forum for Greek Food Tourism
    • Second Forum for Greek Food Tourism
    • Third Forum for Greek Food Tourism
    • Fourth Forum for Greek Food Tourism
    • Covid 19 & Tourism
  • Test The Taste

    • Test The Taste Thessaloniki 2018
    • Test the Taste Thessaloniki 2019
  • Food and Beverage Tourism - Greek Pages

  • Sustainable Tourism - Greek Pages

  • Contact

  • More

    Use tab to navigate through the menu items.
    Για να δείτε πώς λειτουργεί, μεταβείτε στη ζωντανή τοποθεσία σας.
    • Όλες οι αναρτήσεις
    • Κατηγορίες
    • Οι αναρτήσεις μου
    Top Tourism
    04 Ιουλ 2021

    Τουρισμός και κατανομή εισοδήματος

    σε Βιώσιμος Τουρισμός

    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σχετικά με την κατανομή του εισοδήματός που προέρχεται από τον τουρισμό και αν αυτή η κατανομή γίνεται δίκαια και σωστά? Με απλά λόγια, πως μοιράζεται το κέρδος που προέρχεται από τον τουρισμό? Πηγαίνει αυτό το κέρδος στις τσέπες που πρέπει να πάει?

    Τις περισσότερες φορές, το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου που προέρχεται από τον τουρισμό πηγαίνει σε μεγάλες εταιρείες, και δεν αφορά την τοπική κοινότητα. Ακόμα κι αν επικεντρωθούμε σε μια περιοχή που βρίσκεται στον αναπτυσσόμενο κόσμο, ένα μεγάλο τμήμα των τουριστικών εσόδων εξακολουθεί να εισπράττεται από διεθνείς οργανισμούς.

    Επίσης, οι περισσότερες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία των ταξιδιών και του τουρισμού είναι χαμηλόμισθες, παρόλο που οι ντόπιοι εργάζονται σκληρά σε μεγάλες τουριστικές μονάδες, εστιατόρια, γραφεία παροχής δραστηριοτήτων κλπ.

    Η κατανομή λοιπόν των εσόδων από τον τουρισμό θα πρέπει να γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε πρώτα από όλα να ωφελείται η τοπική κοινότητα και οι κάτοικοι της. Αυτό αποτελεί μια από τις βασικές επιδιώξεις του βιώσιμου τουρισμού και κάθε τοπική κοινωνία θα πρέπει να υιοθετήσει ένα σοβαρό πρόγραμμα ώστε η κατανομή των κερδών του τουρισμού να γίνεται όπως πρέπει.

    Σχεδιάστε σήμερα τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσελκύσετε τους sustainable travellers! Ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων: respondondemand@gmail.com


    Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!


    Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.

    ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism

    Φωτογραφία από Arek Socha από το Pixabay

    0 Σχόλια
    0
    Σχόλια

    Κοινοποιήστε τις σκέψεις σαςΕγγραφείτε για να αφήσετε ένα σχόλιο.

    0 Σχόλια

    © 2015 by Taksidi 2 Greece Group

    • Wix Facebook page
    • Twitter Classic
    • Google Classic

    Follow Us

    Thanks for submitting!