Πολλές φορές, όταν ένας τουρίστας επισκέπτεται τον τόπο μας, φαντάζεται πολύ διαφορετικά το τι θα βιώσει από αυτό που τελικά ζει και αντιμετωπίζει για όσες μέρες διαμένει στον προορισμό μας. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τους ανθρώπους που αναζητούν να διαμείνουν αλλά και να τρώνε σε επιχειρήσεις που εφαρμόζουν βιώσιμες πρακτικές.
Το κύριο πράγμα που θέλει ο ταξιδιώτης αυτού του τύπου, είναι η προσωπική επαφή του με την τοπική κοινότητα, το να βιώσει την ταξιδιωτική εμπειρία «σαν να ήταν ντόπιος». Σκεφτείτε λοιπόν ότι για να τον βοηθήσετε σε αυτό, θα πρέπει να του προσφέρετε μια προσωπική ταξιδιωτική εμπειρία. Θα πρέπει να φροντίσετε ώστε κατά τη διαμονή του να έλθει σε επαφή με τοπικές επιχειρήσεις, που απασχολούν ντόπιο προσωπικό, που μπορούν να του αφηγηθούν από πρώτο χέρι την ιστορία και την κουλτούρα του τόπου αλλά και της προσωπικής σας επιχείρησης
Για να πέτυχετε αυτό το στόχο θα πρέπει να εφαρμόζετε τη βιώσιμη φιλοξενία και εστίαση, προσπαθώντας πάντα να μιλάτε και να στηρίζετε μέσα από τις προσφερόμενες υπηρεσίες σας, την τοπική κοινότητα και την περιοχή στην οποία δραστηριοποιείστε.
Ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων: respondondemand@gmail.com
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism
Φωτογραφία από THAM YUAN YUAN από το Pixabay