Μιλώντας για βιώσιμη γαστρονομία εννοούμε με λίγα λόγια μια κουζίνα που λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της από πού προέρχονται τα συστατικά του φαγητού, πως «μεγαλώνουν» και πως τα υλικά που χρησιμοποιούνται για το φαγητό φτάνουν όχι μόνο στην αγορά αλλά και στο πιάτο του καταναλωτή ή του πελάτη αν πρόκειται για επιχειρήσεις που ασχολούνται με την εστίαση
Μια βασική αρχή της βιώσιμης γαστρονομίας είναι να χρησιμοποιεί υλικά των οποίων η καλλιέργεια και η χρήση γίνονται με τρόπο που δεν απαιτεί σπατάλη φυσικών πόρων, δεν βλάπτει το περιβάλλον και δεν προξενεί βλάβες στην ανθρώπινη υγεία
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism
Φωτογραφία από Miguel Á. Padriñán από το Pixabay