Αν διατηρείτε επιχείρηση τουρισμού η εστίασης, κατά πάσα πιθανότητα θα σερβίρετε καφέ στους πελάτες σας πολύ συχνά. Μια νέα τάση που ενισχύεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, είναι η επιλογή πολλών ανθρώπων να πίνουν βιώσιμο καφέ. Ο όρος «βιώσιμος" καφές έχει να κάνει τόσο με τον τρόπο καλλιέργειας (βιολογικοί καφέδες), όσο και με το αν η κάθε εταιρία που τον παράγει σέβεται κατά τη διαδικασία αυτή το περιβάλλον, τους εργαζόμενους αλλά και τους καταναλωτές της, εφαρμόζοντας σχετικές βιώσιμες και ηθικές πρακτικές.
Υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες προτάσεις βιώσιμων καφέδων. Κάντε την σχετική έρευνα και αρχίστε να χρησιμοποιείτε κάποιους από αυτούς, κοινοποιώντας το γεγονός αυτό στους πελάτες σας αλλά και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης σας. Κάποιοι θα σπεύσουν να τους δοκιμάσουν!
Ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων: respondondemand@gmail.com
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism
Φωτογραφία από Predrag Kezic από το Pixabay