
Πολλές φορές, τα πιάτα που σερβίρουμε στους πελάτες μας, κρύβουν από πίσω τους ιστορίες που κανείς δεν διηγείται, γιατί πολλοί από εμάς δεν θέλουν πραγματικά να εμβαθύνουν στο τι αλήθεια μπορεί να συμβαίνει…
Ιστορίες όπως: Πως μεγάλωσε το προϊόν που τρώω? Είναι αποτέλεσμα χημικών παρεμβάσεων ή όχι? Ποιος εργάστηκε για την παραγωγή αυτού που τρώμε? Οι άνθρωποι που το παρήγαγαν αμείβονται καλά? Οι εργάτες της συγκεκριμένης αγοράς, εργάζονται με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας? Πόσες μέρες ταξίδεψε αυτό το προϊόν για αν μαγειρευτεί και να βρεθεί στο πιάτο μου?
Αυτές οι ιστορίες, οι ιστορίες που συνήθως κανείς δεν μας λέει, είναι ίσως οι πιο σημαντικές ιστορείς που θα έπρεπε ο καταναλωτής να γνωρίζει εκ των προτέρων, για να μπορεί να αποφασίσει που θα φάει και που θα πιει, καθώς και τι προϊόντα θα καταναλώσει….
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism
Φωτογραφία από Please Don't sell My Artwork AS IS από το Pixabay