Η ιδέα δεν είναι καινούρια. Σε πολλά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, πριν αρχίσει η ώρα του φαγητού, πολλά εστιατόρια ζητούν από τους πελάτες τους να αποσυνδεθούν από το διαδίκτυο για όσο διαρκεί το γεύμα η το δείπνο τους, ώστε να απολαύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εμπειρία του φαγητού και του ποτού με την παρέα που έχουν επιλέξει. Και πολλοί άνθρωποι αγκάλιασαν την πρότασή αυτή και αποσυνδέθηκαν από το διαδίκτυο για κάποιο χρονικό διάστημα, μένοντας απερίσπαστοι ώστε να περάσουν όμορφα με την παρέα τους και χρησιμοποιώντας για λίγο το κινητό ή το τάμπλετ τους σαν φωτογραφικές μηχανές.
Το παραπάνω αποτελεί μια καλή ιδέα για να αναπτύξουμε μερικές βιώσιμες πρακτικές οδηγώντας τους ανθρώπους σε μια σύντομη «διαδικτυακή αποτοξίνωση» για λίγες ώρες. Μπορούμε να αναπτύξουμε τοπικές ή χρονικές ζώνες στις οποίες οι άνθρωποι θα αποσυνδέονται για λίγο από το διαδίκτυο για να χαλαρώσουν πχ μια περιοχή κοκτέιλ η καφέ, κλπ
Σχεδιάστε σήμερα τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσελκύσετε τους sustainable travellers! Ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων: respondondemand@gmail.com
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism