Η ταράτσα είναι ίσως ο πιο ανεπαρκώς χρησιμοποιούμενος χώρος στο σχεδιασμό κτιρίων, αλλά και στην καθημερινή χρήση του κάθε κτιρίου. Την αντιμετωπίζουμε συνήθως ως κάτι αναγκαίο αρχιτεκτονικά, για να μας προστατέψει από τη βροχή, η να στεγάσει διάφορους εξοπλισμούς του κτιρίου κλπ
Ωστόσο, οι ταράτσες παγκοσμίως διαθέτουν πολύτιμό χώρο, πολλά τετραγωνικά μέτρα, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις βιώσιμες πρακτικές και να βελτιώσουν την ποιότητα της καθημερινότητας μας
Οι ταράτσες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους, ως λειτουργικοί χώροι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας αλλά και ως πράσινες στέγες και χώροι για φύτευση και καλλιέργεια
Η προσθήκη πράσινου στις ταράτσες μειώνει την επίδραση του ηλιακού φωτός στα κτίρια μας, κρατώντας τα δροσερά και μειώνοντας τον χρόνο λειτουργίας των ενεργών συστημάτων ψύξης.
Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε τις ταράτσες μας με διαφορετικό τρόπο?
Σχεδιάστε σήμερα τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσελκύσετε τους sustainable travellers! Ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων: respondondemand@gmail.com
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism
Φωτογραφία από cocoparisienne από το Pixabay