Το θέμα του food waste είναι ένα πολύ σημαντικό και ακανθώδες ζήτημα που απασχολεί εδώ και πολύ καιρό το βιώσιμο τουρισμό, του οποίου βασική αρχή είναι η αποφυγή σπατάλης στο φαγητό
Την τελευταία διετία έχει γίνει προσπάθεια να τονιστεί στους επαγγελματίες της εστίασης ότι θα έχουν περισσότερα κέρδη αν εστιάσουν σε μικρότερες μερίδες αλλά σε πιο ποιοτικό φαγητό. Η ποιότητα του φαγητού έχει να κάνει όχι μόνο με τον τρόπο μαγειρέματος, αλλά και με τα προιόντα που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα
Η προσπάθεια λοιπόν για πιο ποιοτικό φαγητό σε μερίδες με λογικό μέγεθος έχει πολλές παραμέτρους που θα πρέπει να ζυγίσει ο κάθε επιχειρηματίας.
Σχεδιάστε σήμερα τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσελκύσετε τους sustainable travellers! Ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων: respondondemand@gmail.com
Και μην ξεχνάτε: Ο βιώσιμος Τουρισμός αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση. Εφαρμόστε τις αρχές του όπου και όσο περισσότερο μπορείτε!
Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism