top of page
Search
  • Writer's pictureTop Tourism

The Greek Bite - Απρίλιος 2021



Η World Food Travel Association διατηρεί και προωθεί τις γαστρονομικές κουλτούρες μέσω της φιλοξενίας και του τουρισμού

Απρίλιος 2021

The Greek Bite: Η ελληνική έκδοση του newsletter της World Food Travel Association


1. Αποτελεί ο virtual γαστροτουρισμός μέρος του μέλλοντός μας;

Τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας Covid 19, οι τουριστικές δραστηριότητες μειώθηκαν σημαντικά. Ωστόσο, ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί τον μοναδικό τομέα του τουρισμού που κατάφερε να προσαρμοστεί άμεσα στη νέα πραγματικότητα, διατηρώντας ολόκληρο τον τουριστικό τομέα οικονομικά βιώσιμο. Πως έγινε αυτό; Με τη δημιουργία μιας ολόκληρης γκάμας νέων, εικονικών, υπηρεσιών και εμπειριών όπως:

α. Online μαθήματα τοπικής μαγειρικής, β. Online γευσιγνωσίες, γ. Αποστολή «κιβωτίων» με τοπικά προϊόντα και πληροφορίες για γαστρονομικές περιοχές, δ. virtual επισκέψεις σε τοπικές αγορές τροφίμων.

Αυτή τη στιγμή, πολλές επιχειρήσεις επενδύουν στον virtual γαστρονομικό τουρισμό καθώς έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτή η νέα μορφή τουρισμού τους δίνει την ευκαιρία, όταν επιστρέψουν στην κανονικότητα, να προσεγγίσουν μεγάλες αγορές καταναλωτών οι οποίοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν. Επομένως, θεωρείται βέβαιο ότι ο virtual γαστροτουρισμός είναι πλέον μέρος του μέλλοντος της γαστροτουριστικής βιομηχανίας.


2. Η κλίμακα της γεύσης

Δεν είναι καθόλου εύκολο να μιλάμε για τη γεύση. Η δυσκολία της ερμηνείας της γεύσης έγκειται στο γεγονός ότι η πλειονότητα των γαστρονομικών εμπειριών του ατόμου καλύπτεται από μια ψευδαίσθηση που προέρχεται από τον εγκέφαλό του. Επομένως, τα άτομα τείνουν να περιγράφουν ορισμένα τρόφιμα με συγκεκριμένα επίθετα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική γεύση. Σήμερα υπάρχουν άπειρες προσεγγίσεις σχετικά με την έννοια της γεύσης. Για παράδειγμα, έχει υποστηριχθεί πως η γεύση αλλάζει ανάλογα με τη διάθεση του ατόμου, την «ατμόσφαιρα» που επικρατεί στο χώρο κατανάλωσης, καθώς και με τις προσδοκίες που έχει για ένα συγκεκριμένο συστατικό/πιάτο/μενού. Επιπλέον, η γεύση επηρρεάζεται από το πολιτιστικό υπόβαθρο του ατόμου. Κάθε πολιτισμός έχει διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις οι οποίες διαφερούν μεταξύ τους σε σχέση με τις υφές, τις γεύσεις και τα αρώματα των πιάτων τους. Επομένως, η ανακάλυψη νέων γαστρονομικών κουλτούρων δίνει τη δυνατότητα εκτίμησης ενός εντελώς νέου γαστρονομικού κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: The Scale of Taste | World Food Travel Association

3. Online σεμινάριο «Εισαγωγή στον Ελληνικό Γαστρονομικό Τουρισμό» To επιτυχημένο online σεμινάριο «Εισαγωγή στον Ελληνικό Γαστρονομικό Τουρισμό» θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου και ώρα 10.30 π.μ. Μην το χάσετε! Ο γαστρονομικός τουρισμός θεωρείται το μέλλον του ελληνικού τουρισμού! Αν δραστηριοποιήστε ή σκοπεύετε να δραστηριοποιηθείτε σε αυτόν τον τομέα, παρακολουθήστε το online σεμινάριο της World Food Travel Association με θέμα: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Εισηγήτρια: Μαρία Αθανασοπούλου, Chairwoman of the World Food Travel Association & Master Culinary Travel Professional.

Εγγραφείτε τώρα!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΗ: https://worldfoodtravel.org/seminar-greek-food-tourism/

(πατήστε add to card και μετά view cart)


4. Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τα “2021 FoodTrekking Awards”

Τα ετήσια βραβεία “FoodTrekking” ιδρύθηκαν το 2016 και αποτελούν τα πρώτα και σημαντικότερα βραβεία που αναγνωρίζουν την αριστεία και την καινοτομία στον κλάδο του γαστρονομικού τουρισμού. Οι δηλώσεις συμμετοχής για το 2021 ξεκίνησαν και διαρκούν έως τις 30 Μαϊόυ.

Για το 2021, δημιουργήθηκαν οι ακόλουθες 4 κατηγορίες:

"Best Virtual Food or Beverage Experience", "Best "Hustle" Award," “Best Culinary Destination Showcase” και "Best Culinary Storyteller".

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 29 € ανά κατηγορία. Δηλώστε τώρα συμμετοχή!


H ηλεκτρονική έκδοση The Greek Bite αποτελεί μια πρωτοβουλία των ambassadors της World Food Travel Association στην Ελλάδα.

Η Χρύσα Κρασσά και η Μαρία Αθανασοπούλου είναι ambassadors της World Food Travel Association σε Ελλάδα και Κύπρο. Διευθύνουν επίσης την eταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ Respond On Demand και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Top Tourism.

Παραγωγή έκδοσης: Top Tourism Επιμέλεια έκδοσης: Ιφιγένεια Λέρη Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους για οποιοδήποτε θέμα σχετικα με το Γαστρονομικο Τουρισμό, στο email: respondondemand@gmail.com

The Greek Bite

Ακολουθήστε τις εταιρείες μας στο Facebook

Ακολουθήστε τις εταιρείες μας στο Linkedin

0 views0 comments
bottom of page