top of page
Search
  • Writer's pictureTop Tourism

Είναι αρκετός ένας καλός καφές?


Τους τελευταίους μήνες, ολοένα και περισσότερες παγκόσμιες έρευνες σχετικά με την κατανάλωση του καφέ, υπογραμμίζουν ότι οι καταναλωτές αναζητούν πλέον κάτι περισσότερο από το να πάνε κάπου, που απλά σερβίρουν καλό καφέ.

Η παγκόσμια κρίση του Covid19 με τα lockdown, φαίνεται πως έχει επηρεάσει αρκετά τον κόσμο, ο οποίος πειραματίστηκε στο σπίτι του φτιάχνοντας και δοκιμάζοντας διάφορα είδη καφέ.

Σε αυτή τη φάση, αυτό που φαίνεται να αναζητούν πολλοί, είναι να συνδέεται ο καλός καφές με μια ξεχωριστή εμπειρία που θα τον συνοδεύει.

Με λίγα λόγια, δεν τους αρκεί να πιούν έναν γευστικό καφέ, αλλά αναζητούν κάτι περισσότερο.

Η εμπειρία αυτή θα μπορούσε να είναι σχετική με το χώρο, με τη γεύση ή με τα συνοδευτικά προιόντα του καφέ, πάντως σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είναι τέτοια που να τους τραβήξει την προσοχή.

Οι γαστροτουρίστες, στο μεγαλύτερο κομμάτι τους, αποτελούν λάτρεις του καφέ και είναι ανοιχτοί σε δημοφιλείς γαστροτουριστικές εμπειρίες που έχουν σα θέμα τους τον καφέ. Για να τους προσελκύσετε, θυμηθείτε ότι απλά ένας γευστικός καφές δεν θα είναι αρκετός από εδώ και πέρα και λάβετε τα απαραίτητα μέτρα!

Αν είστε επιχειρηματίας του τουρισμού και της εστίασης και θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας εμπνευσμένες γαστροτουριστικές εμπειρίες, ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων με τη δική μας βοήθεια: respondondemand@gmail.com


Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.


ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism

Φωτογραφία από Geoff Gill από το Pixabay

15 views0 comments
bottom of page