top of page
Search
  • Writer's pictureTop Tourism

Food Tourism Aspects - Μάιος 2021


Αυτό το μήνα:

Ποια είναι τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να κάνουν αυτό το καλοκαίρι οι τουριστικές επιχειρήσεις για την ασφαλή εξυπηρέτηση των πελατών τους;


Απαντήσεις:

Να επιβεβαιώσουν πως όλες οι τοποθεσίες που προσφέρονται στους τουρίστες ακολουθούν τις πρακτικές ασφάλειας ενάντια στο Covid-19. Η υγιεινή είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για τους ταξιδιώτες και όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι όλο το προσωπικό τους είναι επαρκώς εκπαιδευμένο στα υγειονομικά πρότυπα, όχι μόνο για την εφαρμογή των ορθών πρακτικών αλλά και για την επίβλεψη της τήρησης αυτών. Η δημιουργία ενός πιστοποιητικού για τις επιχειρήσεις, που θα επιβεβαιώνει την τήρηση των υγειονομικών προτύπων και πρακτικών και θα πιστοποιεί την επιχείρηση ως «Covid safe» πρέπει να αποτελεί πλέον εργαλείο πώλησης καθώς προσφέρει την απαραίτητη εμπιστοσύνη προς όφελος τόσο της επιχείρησης όσο και των ατόμων.

Απάντηση από: Alan Coxon. Alan Coxon is the President of the “International Taste Institute”(iTi) Brussels ( chefs jury).

*************************************

Το καλοκαίρι, οι τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να παρέχουν στους πελάτες τους ουσιαστική και άμεση πληροφόρηση σχετικά με τα μέτρα Covid-19 και με τις εξελίξεις στην περιοχή. Αυτό που διακυβεύεται αυτό το καλοκαίρι είναι κάτι περισσότερο από μία σεζόν. Αυτό το καλοκαίρι, οι ταξιδιωτικοί πάροχοι και όλοι οι επιχειρηματίες του τουρισμού παίζουν τα χαρτιά τους, φυτεύουν τους σπόρους τους, αλλά η συγκομιδή των καλλιεργειών τους θα πραγματοποιηθεί την επόμενη σεζόν. Για τους επιχειρηματίες του τουρισμού είναι σημαντικό, αυτή την περίοδο περισσότερο από ποτέ, να βλέπουν το μέλλον με ενσυναίσθηση για τους πελάτες τους, χωρίς φόβο, με τόσο όραμα όσο μπορούν και να αποφεύγουν τις απλοϊκές σκέψεις για κερδοφορία.

Απάντηση από: Livio Colapinto. Livio Colapinto is a certified ambassador of the World Food Travel Association in Italy. He is a forward-thinking, curious researcher and analyst of food and hospitality. He has worked with -and mentored- a wide range of companies and groups in the restaurant and hospitality industry. He has also assisted international food professionals.

*************************************

Το πρώτο και πιο βασικό βήμα είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγιεινή των πελατών, εφαρμόζοντας με ακρίβεια όλα τα μέτρα που έχουν τεθεί από το κράτος. Αλλά πέρα ​​από αυτό, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η προσαρμοστικότητα που θα δείξουμε ως επιχειρηματίες στις νέες συνήθειες των ταξιδιωτών. Τον τελευταίο χρόνο έχουν σημειωθεί μεγάλες αλλαγές σχετικά με τον τρόπο που οι ταξιδιώτες τείνουν να βιώνουν τα ταξίδια τους. Κάθε τουριστική επιχείρηση θα πρέπει να είναι έτοιμη να προσαρμοστεί στις νέες συνήθειες των ταξιδιωτών προκειμένου να τους ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Απάντηση από: Maria Athanasopoulou. Maria Athanasopoulou is an ambassador of the World Food Travel Association in Greece and Master Culinary Travel Professional. She is the founder of Respond On Demand Ltd, a tourism marketing company aiming to the promotion of all types of Greek tourism to travel agents abroad. She is also a co-owner of Top Tourism, a non-profit company focusing on gastronomy.

*************************************

Όλοι οι υπάλληλοι των τουριστικών επιχειρήσεων θα πρέπει να εκπαιδευτούν για την ορθή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που έχουν τεθεί από το κράτος. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι η αποστολή κάθε τουριστικής επιχείρησης είναι να κάνει τους επισκέπτες/πελάτες της να αισθάνονται ασφαλείς, προσφέροντάς τους το καταλληλότερο τοπίο για να απολαύσουν τις διακοπές τους και να χαλαρώσουν.

Απάντηση από: Chrissa Krassa. Chrissa Krassa serves as the association’s certified ambassador for Cyprus, supporting the development of food tourism in the country. From 1998 to 2011 she was appointed to organize the Philoxenia Tourism Exhibition – held on the grounds of the International fair of Thessaloniki, Greece. In 2011 she founded Top Tourism, a non-profit company focusing on gastronomy and aiming to promote the Greek tourism effectively in a worldwide basis.

*************************************

Όσον αφορά τον τομέα που δραστηριοποιούμαι, τη φιλοξενία, κατά τη γνώμη μου θα πρέπει πρωτίστως να καθαρίσουμε προσεκτικά, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα και μια πολιτική που θα μοιραστούμε με τους καλεσμένους μας. Θα πρέπει να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμα και την πολιτική μας στους πελάτες μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πριν από την άφιξή τους και να τους ζητήσουμε να συνεργαστούν. Ακόμη θα πρέπει να προσθέσουμε το πρόγραμμα και την πολιτική μας σε κάποιο σημείο του δωματίου ώστε να γίνει αντιληπτό από τους πελάτες μας.

Απάντηση από: Tina Castaldi. Tina Castaldi is the co-owner of Fattoria di Statiano, a farmhouse agritourism family run business http://www.agriturismostatiano.com/

*************************************

Αυτό το καλοκαίρι, η ασφαλής εξυπηρέτηση των πελατών θα απαιτήσει μια λεπτή ισορροπία καθώς πολλοί επισκέπτες θα έχουν εμβολιαστεί και θα θέλουν να παραλείψουν τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούμε από την αρχή της πανδημίας. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν και εκείνοι οι επισκέπτες που είτε δεν θα έχουν ακόμη εμβολιαστεί είτε θα εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί. Ως οικοδεσπότες θα πρέπει να καταρτίσουμε ορισμένα πρωτόκολλα που θα τα κοινοποιήσουμε εκ των προτέρων στους επισκέπτες μας ώστε να γνωρίζουν τι να περιμένουν. Θα πρέπει να τους επιβάλλουμε τα μέτρα με χιούμορ, αλλά επιβλητικά, στην αρχή της περιοδείας και θα πρέπει να διαθέτουμε απόθεμα απαραίτητων προμηθειών, όπως μάσκες. Πιθανώς να χρειαστεί κατά τη διάρκεια της περιοδείας να υπενθυμίσουμε σε ορισμένους επισκέπτες το πρωτόκολλο, αλλά και πάλι με διακριτικότητα και επικαλούμενοι τις νομικές απαιτήσεις και την άνεση των υπολοίπων επισκεπτών.

Απάντηση από: Anne P. Crick. Anne P. Crick is a Senior Lecturer at Mona School of Business & Management, https://middlingthrough.wordpress.com/

***********************************************

Θα ήθελα να επισημάνω ότι ακολουθήσαμε όλα τα παρακάτω βήματα και είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα βοηθήσει πολύ στην επανεκκίνηση της επιχείρησής μας όταν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, λόγω του Covid-19, θα αναιρεθούν και θα επιτραπούν και πάλι τα ταξίδια αυτό το καλοκαίρι.

  • Η προώθηση ασφαλών υγειονομικών πρακτικών θα είναι, φυσικά, επωφελής τόσο για την υγεία των ταξιδιωτών όσο και για την κοινότητα.

  • Ενημέρωση των ταξιδιωτών σχετικά με την κατάσταση πανδημίας στη χώρα μέσω μιας σελίδας στον ιστότοπό μας που θα έχει δημιουργηθεί με αυτό το σκοπό.

  • Προσφορές σε προορισμούς που διευκολύνουν τη διατήρηση πρακτικών κοινωνικής αποστασιοποίησης.

  • Εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων/προφυλάξεων προκειμένου να βεβαιωθούν οι ταξιδιώτες ότι θα είναι ασφαλείς σε μια συγκεκριμένη χώρα ή τοποθεσία.

  • Επιβεβαίωση του ότι όλοι οι προμηθευτές και πωλητές εφαρμόζουν και συμμορφώνονται με όλους τους κανονισμούς ασφαλείας κατά του Covid-19.

  • Σχεδιασμός δρομολογίων προκειμένου να αποφεύγονται οι δημόσιες συγκοινωνίες και οι πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές, εστιάζοντας σε μικρές τοποθεσίες (μικρές πόλεις).

  • Στροφή προς την ιδιωτική μεταφορά των επισκεπτών ή την μεταφορά σε business class με τρένο, ώστε να μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς και να αποφύγουν τα πλήθη.

  • Παροχή στους ταξιδιώτες λεπτομερειών για τα δρομολόγια τόσο μέσω διαδικτύου όσο και εκτός σύνδεσης για να μην ανησυχούν πως δεν θα είναι ενημερωμένοι.

  • Διασφάλιση στους ταξιδιώτες ότι ο ειδικός ταξιδιωτικός πράκτορας θα είναι σε θέση να τους παρέχει αξιόπιστες συμβουλές ενώ βρίσκονται στη χώρα.

  • Μεγαλύτερη υποστήριξη στις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στον τουρισμό.

  • Όλες οι παραπάνω πρακτικές θα επιτρέψουν στον τουρισμό να αρχίσει να λειτουργεί και πάλι με ασφάλεια και με βιωσιμότητα, οδηγώντας σε οικονομικά οφέλη για όσους εμπλέκονται.

Απάντηση από: DANIELA. Daniela is an Expert Travel Designer and Passionate about Italy and. She is the founder of Italy Creative, and of Travel and Shop Experience

***********************************************

Η αίσθησή μου είναι ότι οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες μπορούν να ανοίξουν, με ασφάλεια σχετικά με τον Covid-19, μόνο για εμβολιασμένους πελάτες. Καθώς τα αεροδρόμια απαιτούν επίσης αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών - ο συνδυασμός φαίνεται να είναι ασφαλής. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι όλοι οι υπάλληλοι της αλυσίδας υπηρεσιών πρέπει να εμβολιαστούν.

Απάντηση από: Udi Goldschmidt. Udi Goldschmidt is the Founder Jerusalem Culinary Institute. Since 2000, Udi has been creating food tourism adventures. Udi built the Bedouin style hospitality camp at the Massada National Park and established the Jerusalem Culinary Institute. As one of the founders of culinary tourism attractions, Udi is a popular speaker on the subject and a consultant to the Israeli Ministry of Tourism. He currently writes and publishes articles about the uniqueness of Israel as a food destination. In 2017-18, Udi served as the elected Chair of the Israeli Association for Culinary Culture. Currently Udi promotes the concept of the Culinary Museum of Israel while being the National coordinator for the Slow Food Chef Alliance.

**************************************************

Εγγυηθείτε στους πελάτες σας ότι τηρείτε όλα τα μέτρα απολύμανσης και, αν είναι δυνατόν, να παρέχετε την εμπειρία σε εξωτερικούς ή ανοιχτούς χώρους. Ακόμη, ζητήστε διαπιστευτήρια εμβολιασμού από τους πελάτες σας.

Απάντηση από: Adriana Perez de Legaspi

********************************************

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε το πρωτόκολλο κατά του Covid-19 που έχει δημιουργήσει η εθνική και η τοπική αυτοδιοίκηση (στην περίπτωση της Ισπανίας αυτό μπορεί να διαφέρει μεταξύ κοινοτήτων). Στη συνέχεια, θα πρέπει να εκπαιδεύσετε επαρκώς το προσωπικό σας και να τους ενημερώσετε μαζί με τους πελάτες σας μέσω ενημερωτικών μηνυμάτων, αφισών ή μέσω των σελίδων σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την άλλη πλευρά, εάν η τοπική αυτοδιοίκηση προσφέρει κάποια πιστοποίηση που εγγυάται τη συμμόρφωση με βάση τα πρωτόκολλα, ενδεχομένως να οδηγήσει σε πρόσθετη εμπιστοσύνη προς την τουριστική επιχείρηση. Στην Ισπανία, υπάρχει η σφραγίδα «Ασφαλής Τουρισμός» για 21 υπο-τομείς τουρισμού.

Απάντηση από: http://www.bcncookbookclub.com/, a space about gastronomic literature and everything else that has to do with this subject: recipes, suggestions of places to discover, etc.

*************************************



FoodTrekking Awards

Applications accepted through May 31 !


H ηλεκτρονική έκδοση Food Tourism Aspects αποτελεί μια πρωτοβουλία της εταιρίας Top Τourism, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη World Food Travel Association.

Η Χρύσα Κρασσά και η Μαρία Αθανασοπούλου είναι ambassadors της World Food Travel Association σε Ελλάδα και Κύπρο. Διευθύνουν επίσης την eταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ Respond On Demand και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Top Tourism.

Παραγωγή έκδοσης: Top Tourism

Επιμέλεια έκδοσης: Ιφιγένεια Λέρη

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους για οποιοδήποτε θέμα σχετικα με το Γαστρονομικο Τουρισμό, στο email: respondondemand@gmail.com


Food Tourism Aspects

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Linkedin


You received this email because you signed up on our website or made a purchase from us.


5 views0 comments
bottom of page