top of page
Search
  • Writer's pictureTop Tourism

Η κοινωνική διάσταση του φαγητού


Το φαγητό και το ποτό δεν αποτελούν μόνο μια από τις μεγαλύτερες ανάγκες του ανθρώπου, αλλά έχουν και τη δική τους και μάλιστα πολύ έντονη, κοινωνική διάσταση.

Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι τρώνε και πίνουν, αποτελεί έναν κώδικα συμπεριφορών που μας λέει πολλά γι’ αυτούς.

Σκεφτείτε τον τρόπο με τον οποίο τρώνε και πίνουν άνθρωποι σε διαφορετικές χώρες της γης. Το χρόνο που αφιερώνουν καθημερινά στο φαγητό τους. Το χρόνο που αφιερώνουν στο οικογενειακό τους τραπέζι τρώγοντας μαζί με την οικογένεια τους. Τη διάρκεια του καθημερινού τους φαγητού, και αν αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο πρωινό, στο γεύμα ή στο δείπνο.

Όλες αυτές οι συνήθειες αποτελούν κοινωνικές συμπεριφορές, οι οποίες αν αναλυθούν μπορούν να μας δώσουν εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, διαφορετικές κουλτούρες και διαφορετικές συνήθειες. Επίσης μπορούμε να εξάγουμε εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τον τρόπο που μπορούμε να τους προσφέρουμε τις γαστροτουριστικές υπηρεσίες που παρέχουμε.

Αν είστε επιχειρηματίας του τουρισμού και της εστίασης και θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας εμπνευσμένες γαστροτουριστικές εμπειρίες, ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων με τη δική μας βοήθεια: respondondemand@gmail.com

Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.


ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism

Φωτογραφία από BedexpStock από το Pixabay

6 views0 comments
bottom of page