top of page
Search
  • Writer's pictureTop Tourism

Ο τουρισμός πολυτελείας αλλάζει


Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής, της εποχής μετά την πανδημία, που φαίνεται να έχει φέρει δραστικές αλλαγές στον τρόπο που οι άνθρωποι θα ταξιδεύουν και θα κάνουν διακοπές από εδώ και πέρα.

Η νέα αυτή κατάσταση, επηρεάζει, όπως είναι φυσικό και τον τουρισμό πολυτελείας. Να υπογραμμίσουμε εδώ, ότι την επόμενη ημέρα, ο τουρισμός πολυτελείας αναμένεται να δίνει επίσης υψηλά κέρδη, μια που οι άνθρωποι που έχουν πολύ υψηλό εισόδημα, έχουν θιχτεί πολύ λιγότερο οικονομικά από τους υπόλοιπους , από την πανδημία.

Σύμφωνα με τις διεθνείς έρευνες, δυο φαίνεται να είναι οι καθοριστικοί παράγοντες σε σχέση με τον τουρισμό πολυτελείας τα επόμενα χρόνια. Ποια είναι τα ζητούμενα στον τουρισμό πολυτελείας?

Η εξερεύνηση νέων προορισμών και η αναζήτηση αυθεντικών εμπειριών.

Οι ταξιδιώτες του τουρισμού πολυτελείας είναι σήμερα περισσότερο απαιτητικοί επίσης σχετικά με τις εξατομικευμένες εμπειρίες. Θέλουν να βιώσουν κάτι που έχει οργανωθεί ειδικά γι’ αυτούς, βάζοντας πλέον ακόμα περισσότερο στο περιθώριο τον σχεδιασμό μαζικών εμπειριών.

Αν είστε επιχειρηματίας του τουρισμού και της εστίασης ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων με τη δική μας βοήθεια: respondondemand@gmail.com


Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.


ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism

Φωτογραφία από OpenClipart-Vectors από το Pixabay

2 views0 comments
bottom of page