top of page
Search
  • Writer's pictureTop Tourism

Ούζο το ελληνικό!

Updated: Jan 30, 2021

Ποιος από εμάς δεν έχει δοκιμάσει ένα ποτήρι ούζο, με διαλεγμένα μεζεδάκια, ειδικά τα κυριακάτικα πρωινά? Το ούζο εδώ και αιώνες συντροφεύει τους Έλληνες και αποτελεί ένα δημοφιλές ποτό το οποίο εξάγεται και στο εξωτερικό!


Όλοι συμφωνούν ότι πατρίδα του ούζου είναι το νησί Λέσβος. Το όνομα αλλά και η προέλευση του ούζου προστατεύονται πλέον και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό σημαίνει ότι μόνο στην Ελλάδα μπορεί να παράγεται αυτό το ποτό με αυτή την ονομασία

Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα για την ιστορία του ούζου είναι ότι ήταν ήδη γνωστό στο Βυζάντιο, πολλοί όμως υποστηρίζουν ότι η ιστορία του ξεκινά από τα αρχαία χρόνια.


Το ούζο παράγεται από απόσταξη γεωργικών πρώτων υλών και από διάφορα αρωματικά και βότανα.


Οι γνώστες υποστηρίζουν ότι το ούζο ταιριάζει εξαιρετικά με θαλασσινούς μεζέδες, παρόλο που πολλοί το συνοδεύουν και με μεζέδες από κρέας!


Το ούζο σερβίρεται συνήθως σε μικρά η ψηλά και στενά ποτήρια. Οι περισσότεροι το προτιμούν με πάγο η με παγωμένο νερό, οι λάτρεις του όμως το πίνουν σκέτο!


Πρόκειται για ένα αυθεντικό ελληνικό ποτό, που μπορεί να υποστηρίξει τη δημιουργία δημοφιλών γαστροτουριστικών εμπειριών μια που είναι ήδη πολύ γνωστό και στο εξωτερικό.


Και μην ξεχνάτε: Ο Γαστρονομικός Τουρισμός είναι πολλά περισσότερα από ένα γεμάτο πιάτο κι ένα γεμάτο ποτήρι!


Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.


ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism

80 views0 comments
bottom of page