top of page
Search
  • Writer's pictureTop Tourism

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το εθνικό φαγητό της Ελλάδας?


Σε μια σύντομη δημοσκόπηση που πραγματοποιήσαμε στο ελληνικό κοινό που διατηρούμε στα social media της εταιρίας μας, σχετικά με το ποιο πιστεύουν οι Έλληνες ότι είναι το εθνικό φαγητό της Ελλάδας, λάβαμε τις παρακάτω απαντήσεις:

Το 24% θεωρεί ότι το εθνικό φαγητό της Ελλάδας είναι η φασολάδα. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή είναι πλέον μια παγιωμένη αντίληψη στο ελληνικό κοινό, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες θεωρούν ως εθνικό τους φαγητό ένα πιάτο που δεν περιέχει κρέας!


Για πολλούς από όσους απάντησαν (16%), η σπανακόπιτα είναι το εθνικό μας φαγητό. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το πιάτο αυτό μας συνδέει με τη γαστρονομική κουλτούρα των αρχαίων Ελλήνων, στους οποίους ήταν πολύ δημοφιλείς οι διάφορες πίτες. Τέλος κι εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για πιάτο που δεν έχει το κρέας ανάμεσα στα συστατικά του.


Τρίτη επιλογή ο μουσακάς, αφού το 12% όσων έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση τον θεωρεί το εθνικό μας φαγητό. Ο μουσακάς είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα στην Ελλάδα, και παρόλο που η καταγωγή του, κατά τους ειδικούς δεν είναι ελληνική, παρόλα αυτά έχει πλήρως ενσωματωθεί στην ελληνική γαστρονομία κι είναι ένα πολύ δημοφιλές πιάτο και για τους τουρίστες της χώρας μας.


Τέλος, το 10% από όσους έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση, θεωρούν ότι το εθνικό φαγητό των Ελλήνων είναι το σουβλάκι, ένα πιάτο επίσης πολύ δημοφιλές όχι μόνο στους Έλληνες αλλά και στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Ακολουθούν με μικρές διαφορές, όπως βλέπετε και στο σχετικό διάγραμμα, ο γύρος, οι Λαχανοντολμάδες, τα γεμιστά, τα μακαρόνια με κιμά, τα θαλασσινά, το τζατζίκι, η χωριάτικη σαλάτα και η τυρόπιτα.


Είστε επιχειρηματίας του τουρισμού η της εστίασης? Ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές γαστροτουριστικές εμπειρίες: respondondemand@gmail.com


Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria hold a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.


ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism

30 views0 comments
bottom of page