top of page
Search
  • Writer's pictureTop Tourism

Που θα μείνουν όσοι θα ταξιδέψουν τους επόμενους μήνες?


Σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήσαμε πρόσφατα σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων από το εξωτερικό σε σχέση με το που θα επιλέξουν να μείνουν όσοι θα ταξιδέψουν τους επόμενους μήνες, ποσοστό 56% απάντησε ότι σχεδιάζει να μείνει σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, ποσοστό 31% απάντησε ότι σχεδιάζει να μείνει σε ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα και ποσοστό 13% απάντησε ότι προτιμά να μείνει σε έναν μικρό ξενώνα.

Γίνεται φανερό ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό έχει συνδυάσει τις διακοπές του με τη διαμονή του σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, επιδιώκοντας να έχει τις υπηρεσίες που εκεί προσφέρονται και θεωρώντας ότι αυτός ο τρόπος διαμονής θα του προσφέρει τις καλύτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Όμως, ένα επίσης μεγάλο ποσοστό φαίνεται να προτιμά στις διακοπές του να μείνει σε μικρότερες μονάδες φιλοξενίας, όπως ένας μικρός ξενώνας η ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα.

Όποιας μορφής φιλοξενία κι αν προσφέρετε, φαίνεται ότι καλύπτετε ένα κομμάτι της αγοράς κι ότι η κάθε επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσει το δικό της κοινό και να στοχεύσει στο να ισχυροποιήσει την παρουσία της σε δυνητικούς πελάτες

Βρείτε πως μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κατάλληλη για τη δική σας επιχείρηση ομάδα μελλοντικών πελατών και κρατήστε το δικό σας marketing plan για να έχετε θετικά αποτελέσματα!

Αν είστε επιχειρηματίας του τουρισμού και της εστίασης και θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο προβολής και προώθησης των υπηρεσιών και των προϊόντων σας, ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλάνο δράσεων με τη δική μας βοήθεια: respondondemand@gmail.com


Από τη Μαρία Αθανασοπούλου, founder of the tourism marketing company Respond On Demand, co-founder of the non-profit company Top Tourism, Chairwoman of the World Food Travel Association and Ambassador in Greece of Evintra. Maria holds a Master Culinary Travel Professional degree and she is also a Sustainable Tourism expert.


ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Top Tourism

Φωτογραφία από Michael Schwarzenberger από το Pixabay

14 views0 comments
bottom of page